ÁTTEKINTÉS

 

A következő generációkra tervezve 

Az új Fiat 500-as «az Első» egy teljesen új platformra épül fel, amelyet az elkövetkező generáció eljövetelére terveztek. Versenyképes hatótávot lesz képes bizostítani egészen 320 km-ig* valamint gyorstöltés funkcióval is rendelkezik, amivel visszatölthetünk egy teljes napnak megfelelő vezetést (50km) akár 5 perc alatt. A Sherpa mód segíteni fog abban, hogy elérjük úticélunkat, miközben optimalizálja az energia felhasználást, valamint Wallbox, mint standard tartozék segítségével könnyebbé teszi az otthoni töltést.

 

A városi autó következő szintje

Az első városi autó egy második szintű önálló vezetést ad. Az új 500-as «az Első» képes lesz arra, hogy önállóan gyorsítson, fékezzen, a sáv közepén tartson, felismerje az útra vonatkozó sebességhatárokat, valamint javasolja, hogy ennek megfelelően hogyan állítsuk be a célsebességünket. A szeme folyamatosan nyitva lesz a gyalogosok, és a kerékpárosok számára, köszönhetően a 360°-os kamerának, amivel a parkolás is egyszerűbb lesz, mint valaha. 

 

Töltsük meg a világot szépséggel 

Az új 500-as «az Első» nemcsak szélesebb, hosszabb lesz, hanem a kerekei is kijjebb helyezkednek el. Tökéletesen tiszta kialakításával, valamint kevesebb gombbal, megtartja az alapvető megszokott vonalakat.  A vadonatúj 10.25”-os korszerű infotainment rendszer természetes kiegészítője lesz az okostelefon kiterjesztésének, köszönhetően az ultragyors Bluetooth párosításnak, és a vezeték nélküli töltési dokknak. 

 

ELEKTROMOS TULAJDONSÁGOK

Városi használatra kialakítva

A hatótávolsága fedezni fogja a napi ingázásunkat a városban: munkába járás, ezdőterembe és utána haza akár többször is a 320 km-es hatótávolságnak köszönhetően. Köszönhetően a standard 85kW gyorstöltésnek, az új 500-as «az Első» egy teljes napnyi vezetést képes visszatölteni (50 km) mindössze öt percnek megfelelő töltéssel. Sőt, kiválaszthatja a “Sherpa mód”-ot: amely egy olyan intelligens vezetési beállítás, ami optimalizálja az autó paramétereit vezetés közben, és ezzel energiát takarít meg az úticél eléréséhez.

 

Hatótávolság mód

A Hatótávolság mód tartalmazza a One Pedal Drive élményt. Ez lehetővé teszi a vezető számára, hogy csak a jobb pedált használja gyorsításra, és lassításra, vagy bizonyos körülmények között akár a teljes megállásra. 

 

Könnyebb töltés @ otthon

Köszönhetően  a Plug & Play technológiának, az exkluzív könnyű Wallbox egy Mode 3 kábel segítségével lehetővé teszi, hogy kialakítsa a saját töltőállomását otthon, egészen 7kW-ig.

TECHNOLÓGIA

A segédvezető

Az új 500-as «az Első» az első városi autó lesz, ami egy második szintű önálló vezetést ad a városi mobilitás magas szintű biztonságával. Köszönhetően a Fiat Segédvezetőnek, az autó felismeri az útra vonatkozó sebességhatárokat és javasolni fogja, hogy milyen sebességet tartson. Ha egyszer beállítja a sebességet és a távolságot, a rendszer önállóan megtartja a távot az előtte haladó járműhöz képest (ha 30km/h felett van), az autót a sáv közepén tartja (ha 60 km/h felett van) vagy épp leállítja, amikor a forgalom megköveteli.

 

Könnyebb parkolás

Alacsony sebességű manőverezésnél, mostantól már véletlenül sem ütközhet neki egy másik autónak vagy akár a padkának.
A 360° -os parkolószenzorok észlelnek minden akadályt a jármű körül, és értesítik a járművezetőt az adott objektum közelségéről. Sőt, a hátsó kamera tökéletes tisztasággal és élességgel továbbítja a nagyfelbontású képet bármiről, ami a jármű mögött van.

 

A támogatási rendszerek 

Az ütközés elkerülése vagy enyhítése érdekében, akár a gyalogosokkal vagy kerékpárosokkal szemben is, az új 500-as automatikusan fékez vészhelyzet esetén 130 km/h sebességig.
Az Attention Assist, avagy a figyelő rendszernek köszönhetően az autó a jármű oldalirányú mozgásának megfigyelésével érzékeli a kezdeti kimerültség jeleit, és adott esetben javasolja a vezetőnek, hogy tartson szünetet. Ebben az esetben a műszercsoporton aktiválódik egy vizuális és akusztikus figyelmeztetés.
Súlyos baleset esetén, amely a légzsák kioldását akadályozná, egy automatikus segélyhívás továbbítódik közvetlenül a külön járműbe épített rendszerből a 112-es európai segélyhívószámra.

CSATLAKOZTATHATÓSÁG

Az „az Első” teljesen új infotainment rendszerét úgy fejlesztették ki, hogy okostelefonszerű felhasználói élményt nyújtson: 10,25 'széles HD érintőképernyő; rendkívül gyors kapcsolat (kevesebb mint 5 másodperc alatt csatlakozik); összeillesztve a tartalmat a képernyő elrendezésének testreszabásához és a kedvenc elemeknek a nyitóképernyőn elérhetővé tételéhez; beágyazott navigációs rendszer a Tom Tom által, továbbfejlesztett természetes hangfelismeréssel. A teljes TFT 7 ”-es műszercsoport kijelző vezetési, szórakoztatási, aktív biztonsági, navigációs, telefon- és médiainformációkkal egészíti ki a csomagot. Az újonnan érkező 500-as «az Első» vezeték nélküli mobiltöltővel is rendelkezik, amellyel mindig kapcsolatban lehetünk.

 

Vezetéknélküli telefontükrözés

Csatlakoztassa okostelefonját a Uconnect ™ 10.25 "képernyőhöz, és vezérelje vezeték nélkül, hangvezérléssel vagy érintőképernyővel.

 

Az ön 500-asa az okostelefonján

Az új 500-as «az Első» kiaknázza a teljes és legkorszerűbb csatlakozási lehetőségeket, mind a fedélzeten, mind a fedélzeten kívül, beleértve egy vadonatúj mobil alkalmazást is. A “Fiat” alkalmazás segítségével bárhol és bármikor kezelheti autóját.

DESIGN

Inspiráló változás 1957-től

Az első generáció mobilitást és szabadságot adott az embereknek. A második generáció a városi autókból menőt varázsolt. A harmadik generáció pedig elkötelezi magát egy magasabb cél mellett. 

 

Kialakítás

A természet palettája: három új árnyalat, amelyet a természet színei ihletettek: óceáni zöld, égi kék és ásványi szürke

Egy ikon öröksége: A Dolce Vita szabadtér érzése az első 4 üléses Cabrio elektromos járművön és a vadonatúj Fiat monogram márka tiszteletére szolgál annak 120 éves története során.

Rávilágít a holnapra: A teljes LED fény világosabb képet nyújt az útról, egy megújult, de még mindig felismerhető 500-as megjelenéssel.

A múltból a jövőbe: A LED oldalsó fényeit maga az '57-es Fiat 500 alapstílusa ihlette. Ez része annak az örökségnek, amely ugyanazt a szellemet tükrözi, amely a tegnapot inspirálta és a holnapba vezeti őket.

 

Belső tér

Éljen egy új helyen: Szélesebb, hosszabb és kényelmesebb. Tárgyainak több helye lesz, mint valaha. Az új 500-as «az Első» megújult tárolórekeszekkel, valamint okostelefon-tartóval és visszahúzható pohártartóval rendelkezik, hogy minden kéznél legyen, és egy komfortosabb vezetési élményben lehessen része.

A holnap textúrája:  Az ökobőrbe csomagolt műszerfal a Fascia jelképezi az árapály változásának szempontjából a belső autótervezés stílusát egy fenntarthatóbb jövő felé mutatva.

Ikonikus megjelenés: Az 500-as klasszikus emblémával ellátott dedikált logója gazdagítja a csodálatos kormánykereket, átalakítva, hogy visszaidézze a kéttekercses '57 Fiat 500 alapvető stílusát.

Kényelmesen az innováció útján: az új 500-as «az Első» ökobőr ülései teljesen újak. Dombornyomott Fiat monogrammal, teljes mértékben állíthatóak, hogy még komfortosabb legyen a vezető ülés (6-irányú szabályozással), és természetesen fűthetőek is.